Frequently asked questions

Cryptainer Lite is de volledig gratis, persoonlijke editie van ons vlaggenschipproduct Cryptainer, speciaal gemodificeerd om te voldoen aan de groeiende beveiligings- en privacybehoeften van de thuisgebruiker. Deze excellente encryptie mag u gebruiken. U kunt uw data beveiligen en u verzekeren van absolute privacy met Cypherix's krachtige encryptiesoftware Cryptainer Lite. Zijn krachtige 128-bit encryptie, creëert 100 MB versleutelde kluizen (drives) op uw harde schijf. Deze versleutelde kluis (container) kan naar wens worden geladen en gesloten. U kunt allerlei bestandstypen bekijken, veranderen en verbergen met één enkel wachtwoord.

Het creëert een versleutelde container, die functioneert als iedere andere drive (C: or D:) op uw computer eenmaal opgestart via het Cryptainer interface. Sleep eenvoudig een bestand in het Cryptainer Volume. Het wordt automatisch versleuteld. Cryptainer bestanden kunnen alleen worden bekeken, opgeroepen, gebrowsed of veranderd door de gebruiker, die het wachwoord heeft om het te openen. Op andere momenten blijft het onzichtbaar..

Ja, door Cryptainer te gebruiken is het mogelijk om bestanden direct op ieder verwijderbaar medium te versleutelen. Cryptainer heeft de flexibiliteit om data op te slaan en te vervoeren op verwijderbare media als Zip disks, tape drives, MO drives, USB drive, CD-RW, DVD-RW, etc. U hoeft enkel tewijzen naar de locatie van uw externe drive (verwijderbaar medium) tijdens het aanmaken van het Cryptainer Volume.

Deze Volumefiles bevatten al uw gegevens. Eenmaal opgestart - na invoeren van het wachtwoord, zijn de Cryptainer kluizen toegankelijk als verwijderbare drives.

In dit geval, zult u de mobiele feature van Cryptainer bruikbaar vinden. Met de "Cryptainer Mobiel" feature van Cryptainer kunt u een op zichzelf staande installatie van Cryptainer aanmaken op verwijderbare drives, zodat uw versleutelde Volumes op de verwijderbare drives vanaf iedere PC kunnen worden opgeroepen zonder een volledige installatie van Cryptainer op de host nodig te hebben. De gebruiker moet nog altijd het correcte wachtwoord weten.

Harde schijven, net als ieder ander stuk electronische apparatuur, crashen om verschillende redenen. We, raden ten zeerste aan, dat u routine backups maakt van alle belangrijke data, inclusief Cryptainer bestanden. Onder bepaalde omstandigheden kunnen data van harde schijven, die zijn gecrasht, worden teruggevonden. Dit is afhankelijk van de aard van de crash en de fysieke conditie van de harde schijf. Standaard data-terugvindmethodes kunnen ook voor Cryptainer Volumefiles worden gebruikt.

Ja - De Cryptainer Drive is eigenlijk een bestand en dat bestand gedraagt zich alleen als een reguliere Windows drive only na opstarten via het programma interface. Als u Cryptainer verlaat, is het volume als ieder ander bestand of map op het Windowssysteem. U kunt een backup van het Volume maken, zoals u een backup maakt van ieder ander bestand. U moet wel de locatie van de Volumefile onthouden.

Ja. De backups zijn versleuteld, uw data zijn dus volledig velig..

Sorry, maar voor uw volledige veiligheid, zijn er geen 'achteringangen' in de software. Als u uw wachtwoord vergeet, is er geen speciale procedure, geheime code of verborgen toegangsmethode om op terug te vallen. Als hulp bij het onthouden van meerdere wachtwoorden, kunt u een versleuteld tekstbestand aanmaken, waarin u alle wachtwoorden bewaart.

We bieden dit niet aan in het belang van de veiligheid en integriteit van uw data.